fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

20 милиони денари се предвидени за исплата на полиси за осигурување за поддршка од 60%

Зголемени се и средствата за исплата на штети до земјоделците предизвикани од временски непогоди.

Дополнително, 20 милиони денари се предвидени за исплата на полиси за осигурување за поддршка од 60% од полисите за осигурување на земјоделските стопанства. За подрачја со ограничени можности и за регистрирани земјоделци со ребалансот на буџетот за 2022 обезбедени се 165.000.000 денари. Зголемени се и средствата за исплата на штети до земјоделците предизвикани од временски непогоди.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close