fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Националната федерација на фармери со осврт за состојбата на земјоделството за тековната 2023 година

Националната федерација на фармери е невладина и непрофитна организација која ги застапува земјоделците од сите региони на Македонија и сите земјоделски потсектори.

На 18 декември 2023 година (понеделник), со почеток во 10:00 часот,
Националната федерација на фармери ќе одржи средба со медиумите во Хотел
City Park во Скопје. На оваа средба, Федерацијата ќе даде осврт за
состојбата на земјоделството за тековната 2023 година и препораки на
предизвиците на кои што треба да се работи во 2024 година.

За НФФ: Националната федерација на фармери е невладина и непрофитна
организација која ги застапува земјоделците од сите региони на
Македонија и сите земјоделски потсектори. НФФ има за цел да ги штити
економските, социјалните и културни интереси  и работи  на подобрување
на пазарните и производствени услови, во насока на одржлив развој и
висок квалитет во земјоделството и руралниот развој.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close