вестиМакедонијаТоп вести

Аларм за опасност од пожари поради сушниот период и високите температури

Дирекцијата за заштита и спасување апелира до граѓаните на одговорно однесувње со цел да се сочуваат природните богатства на земјата од неповратни штети.

Дирекцијата за заштита и спасување алармира за зголемена опасност од пожари на отворен простор и апелира до граѓаните на одговорно однесувње со цел да се сочуваат природните богатства на земјата од неповратни штети.

– Поради зголемените температури во следните неколку денови и настапување на сушен период  зголемена е опасноста од појава на пожари на отворен простор и ваквата состојба наложува мобилност на сите субјекти во заштитата од пожари: ЈП Национални шуми,  Единици на локална самоуправа, Територијални противпожарни единици и УХМР – велат од ДЗР.

Оттаму апелираат граѓаните да се однесуваат одговорно со цел да се сочуваат природните богатства на земјата од неповратни штети.

Слични написи

Back to top button
Close