fbpx
Вести

АПРЗ – Едукација на земјоделците за новата програма за рурален развој

Советници од Агенцијата за развој на земјоделството почнаа со едукативни предавања на терен. На земјоделците од селата во штипско и карбинско им се презентираат мерките за кои ќе можат да аплицираат од новата Програма за рурален развој, која треба да биде објавена деновиве.

aprz edukacija na zemjodelcite za novata programa za ruralen razvoj

 

Истовремено земјоделците се едуцираат и за условите за осигурување на посевите од штети предизвикани од невреме.

Посебен интерес за финансиска поддршка од државата пројавуваат млади земјоделци, кои сакаат да отпочнат агробизнис – велат од агенцијата. Лани земјоделски бизнис со средства од ова програма започнале осум млади земјоделци во штипско а годинава се очекува нивниот број да се зголеми.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close