fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Бачовски-Има исплати на субвенции за поледелците кои родот го предале во домашни капацитети

Проверете сметки

Продолжуваме со поддршката во полјоделското производство !
Денеска АФПЗРР ја реализираше исплатата за над 1000 полјоделци кои своето производство на пченица, ‘рж, јачмен, овес и сончоглед го предале во домашни преработувачки капацитети.
Истовремено овие корисници оствариле принос над предвидениот просек односно:
4000 кг / ха за пченица
3000 кг / ха за јачмен, овес и ‘рж
1500 кг / ха за сончоглед
Вкупната поддршка изнесува 66.5 милиони денари, а висината на поддршката е 5760 денари / хектар, потврди Никица Бачовски од Платежната агенција .
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close