fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Бачовски-„Карнем“со поддршка на ИПАРД прерасна во снабдувач со месо и месни преработки во земјава и странство.

Поддршката за инвестиции во преработка на месо, млеко, овошје и зеленчук останува во фокусот и со ИПАРД III програмата преку која на потенцијалните корисници ќе им бидат ставени на располагање 120 милиони евра.

Во с.Зубовце во општина Врапчиште го посетивме преработувачкиот погон на Карнем ДОО.
Од мал семеен бизнис преку осовременување и проширување на производството со помош на ИПАРД, денес Карнем е снабдувач со месо и месни преработки во земјава и странство.

Инвестицијата во опрема за производство и преработка на свеж програм, барени производи, колбаси и траен програм е со вкупна вредност од 15.3 милиони денари од кои 7.1  милион денари

се ко – финансирани од ИПАРД II програмата.
Поддршката за инвестиции во преработка на месо, млеко, овошје и зеленчук останува во фокусот и со ИПАРД III програмата преку која на потенцијалните корисници ќе им бидат ставени на располагање 120 милиони евра.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close