fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Берачите на грозје со нови цени-нормално кога се е поскапено

25 евра за шест часа работа

Во тек е гроздоберот во Тиквешијата, и годинава голем број на групи на берачи од Кочани, Штип, Струмица и други општини се сместени во Неготино и Кавадарци.

Некои од нив со години наназад доаѓаат на гроздобер, и станува збор за цели семејства, односно групи од по десет до дваесет луѓе. Но, ако минатата година дневниците на берачите изнесуваа по 1.200 денари, годинава цената е зголемена и изнесува 1.500 денари за шест часа берба.

Во тек е гроздоберот во Тиквешијата, и годинава голем број на групи на берачи од Кочани, Штип, Струмица и други општини се сместени во Неготино и Кавадарци.

Некои од нив со години наназад доаѓаат на гроздобер, и станува збор за цели семејства, односно групи од по десет до дваесет луѓе. Но, ако минатата година дневниците на берачите изнесуваа по 1.200 денари, годинава цената е зголемена и изнесува 1.500 денари за шест часа берба.https://fokus.mk/

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close