Цени на житариците на светските берзи

(Oвој напис е објавен на: August 15, 2017)

berza

Откупот на житариците во моментов е една од најактуелните теми, се разбира цената е она што најмногу ги интересира и производителите и купувачите.

На следниот линк ќе можите да ги проследите движењата на цените на житните култури во светот.

https://www.stips.minpolj.gov.rs/content/inostrane-berze