fbpx
ВестиТоп вести

Дополнителен рок за субвенции за нови лозови и овошни насади

До 31-ви октомври лозарите и овоштарите ќе можат електронски да аплицираат за финансирање на нови насади подигнати од 1-ви јануари до 30-ти септември 2016-та година.

dopolnitelen rok za subvencii za novi lozovi i ovoshni nasadi

 

Субвенциите се од 50 до 75 проценти во зависност од возраста на земјоделецот и местото каде што се наоѓаат насадите.

Право на овие пари имаат евидентираните земјоделци со површина од најмалку половина хектар.

Треба да имаат и агрохемиска анализа на почвата и платена водарина и пашарина.

Барателите кои ги исполниле условите за користење на средства се рангираат со бодување, а оние со ист број на бодови ќе се рангираат според датумот и времето на поднесување на барањето.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close