fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Ердован и Емине Исламоски-Дождот е добредојден за сончогледот, очекуваме приноси од над 2 тони по хектар

(фото)Македонија треба да е горда на младите земјоделци!

Ердован и Емине Исламоски од селото Кантларци, се сопружници, млади земјоделци, кои  се радуваат на секоја капка дожд за нивите. Велат дека сончогледот напредува и ако врнежите продолжат и во наредниот период очекуваат приноси од над 2 тони по хектар.

Оваа година семејствотоИсламоски има посадено сончоглед на површина од 60 хектари, на земјоделски површини во селата Кантларци, Клепач, Беровци и Долно Српци.

-Многу сум задоволен како напредува сончогледот, дождот е добредојден, ако се задржи ваквото време и следниот период, очекувам приноси од најмалку 2 тони по хектар. Но, се зависи од времето. Земјоделието ни е фамилијарен бизнис и од тоа зависи и нашата егзистенцијата. Целата фамилија сме посветени на нашата земја, а во работата имам силна поддршка од сопругата Емине, вели Ердован за Зелена берза.

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close