вестиВидео/интервјуаМеханизацијаТоп вести

Flora fresh од Цапари битолско ја започна бербата на јаболка

(Oвој напис е објавен на: септември 12, 2019)

Flora fresh од Цапари битолско ја започна бербата на јаболка. Оваа фирма на своите плантажи со јаболка за прв пат оваа сезона применува нова технологија – Платформа за берење на јаболка, која може да се примени и за берба на друг вид овошје , како праски, круши и сл. Погледнете го видеото и дознајте како функционира оваа машина:

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close