fbpx
ВестиМакедонија

Граѓаните со помали приходи ќе добиваат поголема субвенција за плаќање сметки за струја

Изјава на Марко Бислимовски, претседател на Регулаторната комисија.

Цената на електрична енергија ќе биде иста за сите домаќинства, но тие кои имаат помали приходи ќе добиваат поголема субевенција од државата, ова го изјави за Студио 10 Марко Бислимовски, претседател на Регулаторната комисија.

– Тие кои имаат помали приходи ќе добиваат поголема субевенција од државата. Како се зголемуваат тие приходи до одредено ниво, оваа субеција ќе се намалува, а тие домаќинства кои немаат проблем во плаќањето на електричната енергија нема да добиваат субвенција од државата. Статистика ќе ја земаме предвид потрошувачката кошничка. Тие домаќинства кои се во рамките на минималната потрошувачка кочничка и помалце од тоа им се вкупните месечни пихдите ќе добиваат најголема субвенција. Но мора да се повикуваме на статистички податоци. – вели Бислимовски.https://www.24.mk/details/bislimovski-lu-eto-so-pomali-prikhodi-kje-imaat-pogolema-subvencija-za-plakjanje-smetki-za-struja

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close