вести

МОЖЕТЕ ДА ЗАРАБОТИТЕ 50.000 ЕВРА ПО ХЕКТАР: Србите ова масовно го садат

aronija

Бум има во Србија во производството на боровница.

Цената е стабилна и веќе две години изнесува 720 динари по килограм.

Почетните вложувања не се мали и изнесуваат од 30.000 до 50.000 евра по хектар.

На пазарот во светот боровница нема доволно, а побарувачката расте.

Веќе следниот месец во Полска почнува производството, а со тоа цената ќе падне.

Боровницата е чувствителна на квалитетот на водата и земјиштето.

Еден  хектар во добра година може да роди од 15 до 16 тони.

 


 

фактор.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close