вести

МЗШВ: Наскоро оглас за земјоделско земјиште за сточари

ovci

По деталните анализи и консултации со сточарите, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство работи на детектирање на слободни земјоделски површини и објавување на наменски оглас за сточарите.

Со тоа директно ќе им се помогне на сточарите и ќе се отвари нова можност за нив – да произведуваат добиточна храна со што значително ќе им се намалат трошоците.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close