fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Од денеска почнува  исплатата на пензиите во Македонија

Со почеток од декемвриската пензија следува и линеарна помош од по 3000 денари за пензионерите кои добиваат пензија до 14.000 денари, 2000 денари за оние кои добиваат до 16.000 денари, 1500 денари за оние кои добиваат до 19.000 денари пензија.

Од денеска почнува  исплатата на пензиите во Македонија. Ноемвриските пензии се исплаќаат од први декември. Пензиите беа покачени во септември за околу 5 отсто, а следната година следуваат веќе две покачувања во март и септември.

Со почеток од декемвриската пензија следува и линеарна помош од по 3000 денари за пензионерите кои добиваат пензија до 14.000 денари, 2000 денари за оние кои добиваат до 16.000 денари, 1500 денари за оние кои добиваат до 19.000 денари пензија.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close