fbpx
Вести

Овој бизнис брзо може да донесе многу пари

konop

Одгледувањето на коноп во Србија може да донесе многу пари.

Садењето на индустриски коноп е дозволено, но треба да се пријави во Министерството за животна средина и земјоделство.

Оваа култура се сади заради маслото. Откако ќе се добие дозвола, потребна е парцела и семе.

Нема ограничување за површината, но 1 до 2 хектари носат добар приход.

Еден хектар може да роди 1000 кг коноп.

Оваа билка е многу барана во светот и од неа може да се користи, зрно, плод, цвет и стебло.

Од неа се прават лекови, теписи, гардероба, бои, лакови, масла и друго.

Конопот во Србија се користи за две цели, за масло и за прехрана.


 

фактор.мк

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close