fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Семејната винарија “Максимилијан” во село Пепелиште наш успешен пример

59 мали семејни винарии добија грант од 10.000 евра на минатиот повик

59 мали семејни винарии добија грант од 10.000 евра на минатиот повик, и денес го споделуваат своето позитивно искуство со нас. Наша поддршка покрај грантот за опрема и модернизација на своето производство, има и за промоција на убавото македонско вино преку јавниот повик за поддршка на локални манифестации и саеми за 2023.
Семејната винарија “Максимилијан” во село Пепелиште е токму еден успешен пример за максимална искористеност на мерките кои ги нудиме, учесник на многу саеми, и добитник на повеќе домашни и меѓународни награди, објави министерот Николовски .
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close