Од саемот во Нови сад: Интервју со Камал Ахуџа – директор на ИМТ КАМАЛ АХУЏА: ДУРИ 25 ИМТ ТРАКТОРИ НАРАЧАНИ УШТЕ ПРВИОТ ДЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ИМТ ЗА СРБИЈА, РЕГИОНОТ И ПОШИРОКО

Од саемот во Нови сад: Интервју со Камал Ахуџа – директор на ИМТ  КАМАЛ АХУЏА: ДУРИ 25 ИМТ ТРАКТОРИ НАРАЧАНИ УШТЕ ПРВИОТ ДЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ  ИМТ ЗА СРБИЈА, РЕГИОНОТ И ПОШИРОКО

Како и што беше најавувано, на 85 Меѓународен саем во Нови Сад, изложени се девет прототипови на идните ИМТ трактори, кои ќе се произведуваат во Србија. За динамиката на инвестиции и производство, соработниците, новите модели на трактори, како и плановите за извоз, повеќе дознаваме од Камал Ахуџа, директор на IMT. ИМТ после стечајот, има можност да се врати „во игра“ Соработката помеѓу „ТАФЕ“ и „ИМТ“ има традиција подолга од половина век. Низ кратка ретроспектива, директорот…

Повеќе...

“ТАФЕ” го купи “ИМТ” и се очекува производство на 5000 трактори во првите 5 години

“ТАФЕ” го купи “ИМТ” и се очекува производство на 5000 трактори во првите 5 години

Еден од симболите на поранешна Југославија, ИМТ, беше продаден по цена од 66,8 милиони динари за индискиот производител на трактори “Тафе”. Првиот трактор може да се произведува за една година под името ИМТ. “Тафе” ги стекна правата на интелектуална сопственост на IMT, кој вклучува бренд, дизајн планови и авторски права, како и недвижен имот во Jarkovac во близина на Secanj. Како што е најавено, договорот за продажба ќе биде потпишан во рок од три дена.

Повеќе...