fbpx
ВестиВкусот на традицијатаСовети

Топло чоколадо со црвено вино е ултимативен зимски пијалок

Веќе е доволно студено и депресивно за вакви пијалоци, кои истовремено ќе ве стоплат и развеселат.
Станува збор за рецепт на американската блогерка immaEATthat, со вистинско име Кајли Мичел, која спои две работи кои ги обожуваме – чоколадото и виното, во вкусен топол напиток на кој ќе му се радуваме оваа зима.


За рецептот се потребни само 3 состојки:

-Темно чоколадо

-Млеко

-Црвено вино (таа препорачува Cabernet Sauvignon)

Таа предлага да растопите 60 грама темно чоколадо во 350 ml млеко, за создавање на основата на топлото чоколадо. Добро измешајте ја смесата, а потоа во неа додајте 250 ml црвено вино и продолжете со мешање, додека сите состојки не се поврзат убаво.

Интернетот полуде за овој рецепт, а многу блогери секојдневно објавуваат фотографии од своите вински топли чоколада, во кои ги додаваат и популарните маршмалоу и стапчиња од цимет.

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close