fbpx
Вести

Тутунски комбинат Прилеп оствари загуба од 1,5 милиони евра

Тутунски комбинат од Прилеп во првото тримесечје од 2015 година оствари загуба од 1,5 милиони евра (94.893.000 денари), покажува консолидираниот биланс на успех, објавен на Македонска берза.

18425mala

Истиот период лани, компанијата имаше загуба од 1,8 милиони евра (114.248.000 денари).

Вкупните приходи од продажба на Тутунски комбинат се 143.001.000 денари, од кои на домашен пазар се остварени 76.636.000 денари, додека остатокот од 66.365.000 денари се реализирани на странски пазари.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close