вести

Шумската полиција плус 30% на платата

suma

За 30 отсто ќе се зголемат платите на шумските полицајци. Одлуката ќе се применува по првиот ребаланс на Буџетот за 2018 година, информираше вчера портпаролот на Владата Миле Бошњаковски.

На предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Владата вчера ја разгледала информација за унапредување на работничките права преку Колективен договор со што овластените службени лица во шумска полиција се стекнуваат со право на работа во смени, на ноќна работа и на празник.

– Ова значи дека со усвојувањето на оваа информација овластените службени лица во шумска полиција ќе имаат околу 30 отсто повисоки примања во текот на секој месец, со тоа што оваа мерка ќе биде имплементирана со првиот ребаланс на Буџетот во 2018 година, изјави Бошњаковски.

Владата го задолжила МЗШВ во рамки на буџетските можности да пренамени средства од својот буџет и да обезбеди средства за обврските согласно содржината на информацијата.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close