вестиВино

Зголемувањето на производството на флаширано вино може да го подобри лозарството

Зголемувањето на производството на флаширано вино може да го подобри лозарството. Од здружението агротиквешија сметаат дека на овој начин ќе се овозможи и поголема откупна цена за произведеното грозје. Сепак за реализација на овој план е неопходна поддршка од винариите, вели претседателот Љупчо Аризанов.

zgolemuvanjeto na proizvodstvoto na flashirano vino mozhe da go podobri lozarstvoto

 

Деновиве во Кавадарци се означува официјалниот старт на гроздоберот.  Од ресорното министерство очекуваат дека годинава откупот ќе се реализира без проблеми. Цените на грозјето ќе се утврдуваат според висината на шеќерните единици.

Инаку почетните цени за откуп на грозјето се 11 денари за килограм смедеревка и 13 денари за кратошија..

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close