fbpx
Вести

ЗК „Пелагонија“ во загуба на почетокот на 2015 година

ЗК „Пелагонија“ во првите три месеци од годинава оствари загуба од околу 19 милиони денари, што е влошување на резултатот во споредба со истиот период минатата година кога компанијата имала добивка од 38,5 милиони денари, покажува неконсолидираниот биланс на успех објавен преку Македонска берза.

Overall

Во овој период компанијата имала оперативни приходи од 161,5 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога оперативните приходи изнесувале 128,4 милиони денари.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close