fbpx
ВестиЛов и риболов

1,5 милиони евра субвенции за рибарство

 

ribarstvo

Донесена e програмата за субвенционирање на рибарството за 2017 година. Финансиската подршка за оваа дејност е биде скоро 1,5 милиони евра.

Со 1,5 милиони евра во 2017 година ќе се финансира порибувањето на езерата и реките и изградбата и реконструкцијата на рибниците.

За порибување на Охридско Езеро со подмладок од Охридска пастрмка се предвидени 10 милиони, а за порибување на Дојранското и Преспанското езеро со крап 900 илјади денари.

Субвенции од 1,2 милиони денари ќе има и за мандрите на Дојранското езеро и капацитетите за преработка на риби.

Најголем дел од финансиската поддршка е наменета за инвестиции во рибниците, за нови капацитети и за продадената риба на пазарот.

Исплатата на парите ќе се врши по реализирањето на активностите, а ќе се добиваат со склучување на договор со министерството и поднесен бизнис план.

 


 

мрт

 

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close