fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Бачовски во посета на Иннен Декор Трејд – успешен корисник на ИПАРД II програмата

Ваквите успешни примери ќе стимулираат уште многу потенцијални апликанти за кои во моментов е објавен јавен повик за поддршка на инвестиции во вредност од 30 милиони евра, рече Бачовски.

Директорот на Платежната агенција Никица Баќовски беше во посета на Иннен Декор Трејд – успешен корисник на ИПАРД II програмата.
Компанијата функционира веќе 32 години во областа на производство на дрвени врати и прозори.
Производниот процес е збогатен со хоризонтална ЦНЦ машина ко-финансирана од ИПАРД програмата, а финансиски е поддржана и фотоволтаична централа за производство на струја.
Ко-финансираната поддршка од АФПЗРР на оваа инвестиција е 65% или 9.5 милиони денари.
-Се надевам дека ваквите успешни примери ќе стимулираат уште многу потенцијални апликанти за кои во моментов е објавен јавен повик за поддршка на инвестиции во вредност од 30 милиони евра, рече Бачовски.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close