fbpx
ВестиТоп вести

Барања за субвенции за млеко и за несилки до 5 ноември

На 5 ноември истекува рокот за поднесување барања за директни плаќања за произведено и предадено овчо, козјо и кравјо млеко во период од мај до септември 2016 година.

baranja za subvencii za mleko i za nesilki do 5 noemvri

 

Износот на поддршката изнесува 3 и пол денари за литар, информира Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој. Агенцијата ги потсетува млекопроизводителите дека барањата се поднесуваат по електронски пат во подрачните единици на Министерството за земјоделство, каде што е регистрирано земјоделското стопанство.

До 5 ноември 2016 година завршува и рокот за поднесување барање за директни плаќања за несилки внесени во капацитетот за производство на јајца во период од мај до септември оваа година.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close