fbpx
Вести

Ожнеана пченицата засеана на узурпирано државно земјиште

Државниот инспекторат за земјоделство во саботата во атарот на селото Долно Трогерци во Општина Карбинци со земјоделска механизација ја ожнеа пченицата на површина од 70 хектари која ја засеал земјоделец кој го узурпирал земјиштето во сопственост на државата.

ozhneana pchenicata zaseana na uzurpirano drzhavno zemjishte

 

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Цветан Трипуновски, кој присуствуваше на акцијата, вели дека ова е еден од примерите кој треба да служи за останатите узурпатори на државно земјоделско земјиште кои имаат засеано земјоделски култури на државни ниви, а за кои немаат соодветна документација.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close