,, Само во Македонија,, Гостиварски ,, Старбакс,, отвори подружница во село Здуње

(Oвој напис е објавен на: January 28, 2018)

starbaks kafe

Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата за упис на организирање на подружница во кафетериа ТП „Старбакс“ донесе решение со кое се одобрува пријава за отварање за подружница во гостиварското село Здуње.

Ова не е прв пат имиња на мултинационални компании каква што е „Старбакс“ да се користат од претприемачи во Македонија и покрај ризикот од можна тужба за авторски права, но отварањето на подружница во селото Здуње е навистина „симпатичен“ потег.


 

еМагазин