fbpx
ВестиТоп вести

Со новиот Вилибалд ајкула III ( Willibald Shark III) секогаш совршено се’ пресекувате!

Компостирањето и обработката на биомасата е централна тема на Вилибалд.

Машините на J. Willibald GmbH  се развиени за ефикасно процесирање на широк спектар на биолошки суровини и суровини во висококвалитетни, енергетски употребливи крајни производи.
Компанијата е високо ценета во индустријата со својата иновативна технологија за сечење и скрининг машини. Меѓу “Вилибалд шредерите”, моќната и исклучително лесна за одржување на “EP 5500 Shark” серија, која во моментов е достапна во три варијанти оптимизирани за побарувачката, и заслужува посебно внимание.

Секоја од овие “верзии на ајкули” е способна да обработи широк спектар на материјали што се бараат со иновативните системи за дробење. Меѓутоа, при преработката на биомасата се истакнува  развиениот “Willibald Shark III”. Секој материјал може да биде целосно преработен.
Врз основа на системот за промени на врвот на вртежите. Таа дава извонредни резултати во обработката на дрвна биомаса и стебла. Сечилата може лесно да се заменат и да се изоштрат неколку пати ако е потребно. Сите алатки за сечилото се обезбедени со завртка против преоптоварување. Значително зголемување на ефикасноста беше постигнато со верзијата на Willibald Shark III поради поголемиот дијаметар на роторот и зголемената површина на кошницата за исфрлање.

Идеален додаток на ајкула III е ѕвездата на Willibald Flex-Star 3000: Импресионира со брз, ефикасен и прецизен скрининг на материјалот во три фракции. Нејзиниот многу голем бункер за примање, со докажан челичен систем за тркалање на под, обезбедува континуирано дозирање со мониторинг на брзината. Мотото на Flex-Star 3000 е: “Лесно користење со притискање на копче” – Така, на пример, квалитетот на скрининг на поединечните фракции може да се следи и прилагодува во секое време преку далечинскиот управувач. Корисникот може дури и удобно да се префрли помеѓу 2- или 3-вид на фракција во рок од неколку минути со едно притиснување на копче. Ако сакате да дознаете повеќе за моќните машини на Вилибалд, посетете ја нашата веб-страница www.willibald-gmbh.de.

 

Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close