Кој ќе ја купи „златната кокошка“ што ја продава ЗК „Пелагонија“?

Кој ќе ја купи „златната кокошка“ што ја продава ЗК „Пелагонија“?

ЗК „Пелагонија“ веројатно ќе понуди на продажба 4 фирми-ќерки за најниска збирна цена од 14 милиони евра, а за тоа ќе гласаат акционерите на 20 јули годинава. Највредна меѓу нив е „Пелагонија Енерџи“ централа за производство на струја во која „Пелагонија “вложи околу 20 милиони евра, а ќе ја продава по цена што нема да е пониска од 8,5 милиони евра. Оваа централа има повластена цена од 180 евра за секој произведен мегават струја до…

Повеќе...

ЗК Пелагонија ја зголеми добивката

ЗК Пелагонија ја зголеми добивката

  Минатата година, ЗК Пелегонија АД Битола ја зголеми оперативна добивка за 81,99% во однос на претходната година или зголемувањето е за 88,3 милиони денари, стои во консолидираниот извештај на компанијата објавен преку Македонската берза. Вкупните оперативни приходи се 1,6 милијарди денари и истите бележат зголемување за 7,02% споредено со претходната година.   еМагазин

Повеќе...

ЗK „Пелагонија“ ќе донира 100 тони сточна храна во настраданите подрачја

ЗK „Пелагонија“ ќе донира 100 тони сточна храна во настраданите подрачја

Во наредните десет дена компанијата секојдневно ќе доставува по 10 тони храна во погодените подрачја, а доколку е потребно акцијата ќе продолжи и во наредниот период, односно с` до стабилизација на состојбата – соопштија оттаму.

Повеќе...

Приходите на ЗК Пелагонија намелени за 9,74 проценти, добивката зголемена

Приходите на ЗК Пелагонија намелени за 9,74 проценти, добивката зголемена

Во анализираниот период на финансиските извештаи од деловната 2015 год. остварени се оперативни приходи во износ од 1.227.142 илјади денари, истите бележат намалување од 9,74 % во однос на претходната деловна година.

Повеќе...

ЗК Пелагонија донесе одлука за откуп на 1.000 сопствени акции

ЗК Пелагонија донесе одлука за откуп на 1.000 сопствени акции

Одборот на директори на ЗК Пелагонија АД Битола на 08.03.2016 година донесе Одлука за стекнување на сопствени акции. Според одлуката се одобрува стекнување на 1.000 сопствени акции, по цена до 1.700 денари за една акција.

Повеќе...

ЗК Пелагонија ќе склучи зделка со Здравје Радово вредна 299 милиони денари

ЗК Пелагонија ќе склучи зделка со Здравје Радово вредна 299 милиони денари

Вкупната вредност на зделката е во висина до 299.000.000 денари, и претставува 9,63% од активата на имотот на Друштвото определена во последните ревидирани финансиски извештаи на Друштвото.

Повеќе...