Конференција за осигурување во земјоделството

Конференција за осигурување во земјоделството

Во Владата денеска ќе биде одржана „Конференција за осигурување во земјоделството“. Ќе се обратат вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето Климе Попоски. На конференцијата, од страна на реномирани меѓународни експерти, ќе бидат презентирани и повеќе модели на осигурување во земјоделството.   a1on

Повеќе...

Македонска делегација на конференцијата за платежни агенции во Андау

Македонска делегација на конференцијата за платежни агенции во Андау

Македонска делегација предводена од директотот на Платежната агенција Николче Бабовски учествува на 44. Конференција на директорите на платежните агенции во Европската унија што се одржува денеска и утре во австрискиот град Андау. Како што беше речено на Конференцијата, заедничката земјоделска политика, меѓусебната помош, решавањето на се поголемото климатско влијание врз земјоделството и воведувањето нови технологии ќе биде приоритет за сите земји од Европа, членки и кандидати за членство, вклучувајќи ја и Македонија. Директорот Бабовски оствари…

Повеќе...

Конференција за рамномерен регионален развој

Конференција за рамномерен регионален развој

„Конференција за рамномерен регионален развој“ ќе се одржи денеска во Скопје, во рамки на проектот „Алијанса за регионален развој“. На конференцијата ќе се обратат заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, како и претставникот на Делегацијата на Европската унија, Никола Бертолини. Конференцијата е организирана во рамките на проектот финансиран од Европската унија. /МИА   канал5

Повеќе...

Меѓународна конференција за климатски промени во Скопје

Меѓународна конференција за климатски промени во Скопје

Стимулирње трансфер на знаење и соработка за критички прашања поврзани со климатските промени  е целта на „Третата меѓународна конференција за климатски промени“ која денеска ќе биде отворена на ФОН Универзитетот во Скопје во организација на проектот на УСАИД за општински стратегии за климатски промени, спроведуван од Милиеуконтакт Македонија. На конференцијата предвидено е да се обратат директорот на Мисијата на УСАИД во Македонија Џејмс Стајн, ректорот на ФОН Универзитетот Нано Ружин, како и националниот координатор за…

Повеќе...

СКСЗМ на Конференцијата „Мontenegro 2016“ за развој на Западен Балкан

СКСЗМ на Конференцијата „Мontenegro 2016“ за развој на Западен Балкан

Во фокусот на оваа конференција во другите панели беа опфатени темите на соработката во секторите како што се енергетиката, инфраструктурата, образованието, индустријата на минерали, туризмот, земјоделството, преработувачката индустрија и трговија.

Повеќе...

Конференција ИКТ во агробизнис

Конференција ИКТ во агробизнис

Во периодот од 23ти – 24ти ноември, 2016, во хотел Александар Палас во Скопје, ќе се одржи конференција на тема ИКТ во Агробизнис, организирана од страна на МАСИТ – Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии во соработка со АгФутура Технологии и ПроКредит Банка.

Повеќе...

Регионална конференција на тема: Земјоделски задруги – придвижувачи на промена

Регионална конференција на тема: Земјоделски задруги – придвижувачи на промена

Во организација на Македонската асоцијација на земјоделски задруги, денеска и утре во Охрид се одржува регионална конференција Земјоделски задруги – придвижувачи на промена.

Повеќе...