Агриви – Најмоќниот софтвер за управување со земјоделско производство

Агриви – Најмоќниот софтвер за управување со земјоделско производство

  Како да направите сеопфатна анализа на сите активности во вашето производство ? Ова е можно со Агриви – најмоќниот софтвер за управување со земјоделско производство . Наскоро Агриви ќе биде достапен и за македонските земјоделци. Зелена берза се обидува сите новини да им ги доближи на земјоделците. Претставници од здружението ќе присуствуваат на презентација поврзана  со овој софтвер, така што сите земјоделци ќе бидат накнадно информирани за сите предности што овој софтвер ги нуди….

Повеќе...

Благодарност до медиумите што информираа за едукативното предавање на ЗЕЗ Зелена берза

Благодарност до медиумите што информираа за едукативното предавање на ЗЕЗ Зелена берза

    Здружението за едукација на земјоделците Зелена берза Битола им изразува голема  благодарност на сите медиуми што информираа за едукативното предавање на тема „Современа опрема за сточарство и начини за финансирање на истата“. Настанот пробуди голем интерес, а за тоа сведочи бројката на присутни сточари и гости од цела држава. Благодарност изразуваме  и до нашите соработници Синпекс Битола и Бимилк  кои  го препознаа нашиот квалитет, а со тоа им помогнаа  на заинтересираните сточари да…

Повеќе...

Со едукација на фармерите до поголема искористеност на средства  за модерно сточарство

Со  едукација на фармерите до поголема искористеност на средства  за модерно сточарство

    „Соврeмена опрема за сточарство и начини за финансирање на истата “ беше темата  на едукативното предавање што денеска го организираше Здружението за едукација на земјоделци Зелена берза Битола. Како да се стигне до современа опрема за сточарство , како да се стигне до квалитетен  семенски материјал за сточна храна, кои грантови постојат , како да се аплицира во новиот ИПАРД а и кои се другите начини на финансирање, беа прашањата на кои преку …

Повеќе...

Предавање: Современа опрема  за сточарство и начини на финансирање на истата

Предавање: Современа опрема  за сточарство и начини на финансирање на истата

  Зелена берза во соработка со СИНПЕКС и Бимилк организира едукативно предавање  на тема „Современа опрема  за сточарство и начини на финансирање на истата“. Настанот ќе се одржи на 29 октомври со почеток од 11:00 часот во конференциската сала на Синпекс  Битола . Ќе се разгледаат прашања: -Кои се најнови трендови и достигнувања во опремата за сточарство со акцент на млекопроизводството, -Кои се најповолните начини  за набавка на истата и какви видови на кредитити, програми…

Повеќе...

„Зелена берза“  присуствуваше на „Преспански јаболкобер“

„Зелена берза“  присуствуваше на „Преспански јаболкобер“

На манифеставијата во Ресен „Преспански јаболкобер“ присуствуваше и дел од редакцијата на „Зелена берза“. На штандот на списанието посетителите имаа можност да добијат бесплатен примерок од последниот број на „Зелена берза“, а воедно и да се запознаат со неговата работа. Исто така овоштарите од Преспа имаа можност да се запознаат со условите за зачленување во здружението  како и од бенефитите што  ги имаат од зачленувањето.   Штандот беше многу посетен, а интересот за списанието толку…

Повеќе...

Министерот за земјоделство Николовски  ја посети „Зелена берза“ во Битола

Министерот за земјоделство Николовски  ја посети „Зелена берза“ во Битола

    Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски  посетата во Битола ја искористи за да ја посети редакцијата на „Зелена берза“ во Битола. Министерот  Николовски имаше можност да се запознае со работата на „Зелена берза“ при што му беше врачено најновото печатено издание на списанието. „Зелена берза“ ги следи случувањата во земјоделството и изворно ги информира земјоделците и пошироката јавност за сите случувања во оваа сфера.  Министерот Николовски ја поздрави работата на „Зелена…

Повеќе...

Да дадеме предлози за новиот  нацрт – Закон за Земјоделство и рурален развој

Да дадеме предлози за новиот  нацрт – Закон за Земјоделство и рурален развој

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство  работи на изготвување на нов Закон за земјоделство и рурален развој. За таа цел формирана е група која што е задолжена да ги разгледа забелешките и сугестиите  и да ги вметне во новиот Закон. „За подобрување на функционалноста на законското решение, ве молиме да земете учество со ваши забелешки и предлози за измени во Законот за земјоделство и рурален развој“, соопштуваат од ресорното министерство. Во првата недела од месец…

Повеќе...