вестиТоп вести

ФОНДАЦИЈА ОД АМЕРИКА СО ИНИЦИЈАТИВА ЗА СОРАБОТКА СО ОПШТИНА БИТОЛА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОДОБРИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТНИТЕ

 

Претставници од Фондацијата Бибевски од Америка, денес во Општина Битола имаа средба со Градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска. На средбата се разговараше за реализација на заеднички модел од страна на општината и фондацијата, со кој ќе може да се обезбеди подобра грижа за бездомните животни, а истовремено да се обезбеди и бесплатна обука за ветеринари од Битола. Идната соработка на овој план, планирано е да се реализира во соработка со средното земјоделско училиште „Кузман Шапкарев“, каде би се користел простор за идните активности, информираат од општина Битола.

Фондацијата Бибевски е добротворна организација основана од македонци кои живеат во Америка. Основна цел на фондацијата е да го подобри животот на животните во нашата државаВо моментот фондацијата има зацртано 2 проекти: стерилизација на сите кучиња во Преспанско – Пелагонискиот регион и отварање на ветеринарна амбуланта во склоп на Ветеринарното училиште во Битола, која ќе пружи бесплатно лекување и грижа за животните во Преспанско- Пелагонискиот регион и ќе работи 24 часа на ден, со цел превенција и помош во итни случаи, исто така таму ќе се стерилизираат и кастрираат уличните кучиња бесплатно.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close