fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Игор Мирчески-Предадов 448 кг квалитетен тутун и задоволен сум од проценката

Игор Мирчески од Иницијативниот одбор јавно во групата Македонски тутунари ја објави листата од проценката на тутунот. Најголем дел од предадениот тутун е проценет со втора класа.

Игор Мирчески од Иницијативниот одбор јавно во групата “Македонски тутунари“ ја објави листата од проценката на тутунот. Најголем дел од предадениот тутун е проценет со втора класа.

Мирчески во изјава за Зелена берза вели дека  предал 448 килограми тутун од вкупно сработените 10 тони тутун. Два прати претходно не отишол да предава иако бил со закажани термини.

-Денеска 24 пакети ми се проценети со втора класа, 5 пакети трета и одбиток од 5 проценти. За прв пат денес носев тутун и сметам дека секој тутунар треба да биде задоволен со проценката од добро сработен тутун. И јас од денеска сум задоволен, изјави Мирчески.

А.Б

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close