fbpx
ВестиМакедонија

(Видео) Штипските тутунари се жалат дека тутунот им скапува на таваните

Полни кутии со тутун пред единствениот откупен центар во Карбинци

Полни кутии со тутун пред единствениот откупен центар во Карбинци, за целиот Штипско – Карбинскиот регион, но нема кој да го откупи. Откупени се само договорените количини, а за вишокот никој не е заинтересиран. Тутунарите велат дека повеќе од половина од годинашната реколта ќе остане не продаденa.

Два тони имав договорено, а имам уште 2 и пол до 3 тони што остана. Најголем проблем е тутунот што остана, ќе се расипе, немаме ни кутии да го чуваме, а ги нема ни другите откупувачи- изјави Изет Исеин- тутунар од  с.Оџалија, карбинско.https://sitel.com.mk/shtipskite-tutunari-imaat-golemi-vishoci

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close