fbpx
Вести

Владата на Република Македонија ќе продолжи со субвенционирање на пченицата

seidba

Ноември е месец кога се последните денови на есенското сонце, кога земјоделците го сеат лебното зрно. И за 2017 година Владата на Република Македонија ќе продолжи со субвенционирање на пченицата како лебно жито и јачменот, со 12 000 денари по хектар, за сите оние кои ќе користат сертифициран семенски материјал, а 4 800 денари, за сите оние кои ќе засејат пченица и јачмен на површини на 10, а под 50 хектари. Сеидбата се одвива со надеж за подобри цени во следната сезона, и со голема поддршка преку субвенционирањето.

На следниот линк можите да ја слушните изјавата на Директорот на АПРЗ Г-динот Игор Златков

 

 

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close