fbpx
Вести

Земјоделците ќе добијат 100 милиони евра државна помош, Владата ја усвои програмата за финансиска поддршка

vlada

Владата ја усвои Програмата за финансиска поддршка на земјоделците, во која се  предвидени 6 милиони денари, односно 100 милиони евра за субвенции. Државната помош ќе се исплаќа за две буџетски години, за 2017 та и до крајот на јуни оваа година, кога истекува законскиот рок.
Одобрена е и програмата за рурален развој, за која се обезбедени  2 милиони денари, или 32,5 милиони евра,   како и методологијата за проценка на пазарната вредноста на земјоделското земјиште во државна сопственост под оранжерии и објекти кои се во функција на земјоделското производство , како и информации за давање под закуп земјоделски земјиште во државан сопственост под и над 3 хектари.
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close